Az egyetlenegy.hu célja a kézműves- és képzőművészeti alkotások és mindenféle egyéb egyedi készítésű tárgyak népszerűsítése. A multik, a mind mértéktelenebbül pazarló fogyasztói társadalom és a silány tucat-termékek alternatívájaként mutat szép, igényes, időtálló így értékes dolgokat.

Az egyetlenegy.hu olyan tárgyakat kínál, melyekből egyetlen darab készült csupán.

Profi és amatőr művészek, kézművesek, alkotó emberek helyezhetik el munkáikról készült fotóikat a weboldalon, melyeknek nem kell eladóknak lenniük. Minden egyedi, igényes, szép tárgyról készült fotó fölkerülhet az "egyetlenegy" galériájába.

Festmények, fotók, szobrok, bútorok, ajándéktárgyak, tiffany- és ólomüveg-termékek, népművészeti alkotások, ékszerek, ruhák, lakberendezési- és dekorációs tárgyak, játékok egyaránt helyet kaphatnak az "egyetlenegy-termékek" között, ám a készítőnek az alkotásával szemben támasztott igényességén túl vállalnia kell azt is, hogy az adott dologból ténylegesen egy darabot készít. 

Bizonyos esetekben el lehet térni ettől:

Sorozatoknál, (pl.: fotó, festmény).
Készlet, garnitúra esetén, (pl.: asztal a hozzá tartozó székekkel).
Számozott "X" példánynál, (pl.: fotónál, nyomatoknál "X" db számozott, kinyomtatott példány). 
Ruhák esetén, különböző méretben készült 1-1 azonos ruhadarab.  
"Egyetlen-termék" lehet egy új, egyedi köntösbe bújtatott régi lemezjátszószerkezet, vagy egy egyedivé alakított, felújított régi bútordarab is.

Már említve volt, hogy nem csak eladó termékek kerülhetnek a weboldalra, ide bárki felrakhatja, megmutathatja egyedi tárgyait. A célja ennek az, hogy a weboldal a későbbiekben az igényes és szép "egyetlenegy-tárgyak" katalógusává válhasson.

Az "eladó" illetve "nem eladó" kategóriák megkülönböztetése egyszerűen az adott termék árának feltüntetésével történik: azon tárgyak, melyek mellett nincsen feltüntetve az ára, nem eladó vagy el van adva már.

...végül: nagyon jó érzés megtapasztalni, hogy nem szenvedünk hiányt azokban az emberekben, akik  gondos és igényes termékeket állítanak elő. Szaporodnak a kézműves vásárok mindenfelé, ahol az ajándékok, játékok, ruhák vagy lakberendezési tárgyak mellett megkaphatjuk a szükséges élelmiszereket is. Nézzünk be az otromba és lehangoló plázák mögé, mert elfedik az értékes kis piacokat! Ha tehetjük vásároljunk ott, tőlük!

ui: az egyetlenegy.hu tisztességes szándékai mellett nagyon gyerekcipőben jár még, a kezdeti szárnypróbálgatások közepette felmerülő esetleges és előre be nem tervezett zökkenők miatt ne haragudjatok!